Matija Mužina na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske dva puta srebrni

Napisao: - Datum objave: Utorak, 25 Lipanj 2019 10:43

!!!Matija Mužina na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske dva puta srebrni, Manuel Herak i Nikka Brajković odlični 8. u državi!!!

U Zagrebu je od 21. do 23.6.2019. odrzano Otvoreno Prvenstvo Hrvatske.
U vrlo jakoj konkurenciji u apsolutnoj kategoriji od preko 180 plivača iz 31 kluba iz 7 država (BiH, Italija, Austria, Njemačka, Iran, Jordan i Hrvatska) iz Plivački Klub Delfin nastupila su dva juniora Matija Mužina I Nikka Brajković i jedan mlađi junior Manuel Herak
Prvog dana natjecanja plivali su Matija Mužina u disciplini 100 prsno i Nikka Brajković u disciplini 50 leptir.
Matija Mužina je u jutarnjim kvalifikacijama izborio A finale i u finalnoj utrci na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske zauzeo 4. mjesto dok je na Prvenstvu Hrvatske osvojio još jedno, srebrno, državno odličje.
Nikka Brajković je u jutarnjim kvalifikacijama izborila B finale I u poslije podnevnom finalu na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske zauzela 10. mjesto dok se na Prvenstvu Hrvatske plasirala na 8. mjesto.
I drugog dana natjecanja nastupali su Matija Mužina u disciplini 200 prsno i Nikka Brajković u disciplinama 100 leptir i 50 leđno. 
Matija Mužina je u jutarnjim kvalifikacijama izborio A finale i u finalnoj utrci na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske zauzeo 4. mjesto dok je na Prvenstvu Hrvatske još jednom postao viceprvakom države.
Nikka Brajković je u jutarnjim kvalifikacijama izborila dva B finala I u poslijepodnevnim finalima u disciplinama 100 leptir i 50 leđno na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske zauzela 14. mjesto dok se na Prvenstvu Hrvatske u disciplini 50 leđno plasirala na 10. mjesto i u disciplini 100 leptir na 13. mjesto.
Trećeg dana natjecanja plivali su Matija Mužina u disciplini 50 prsno i Manuel Herak u disciplini 200 leptir.
Matija Mužina je u jutarnjim kvalifikacijama izborio B finale i u finalnoj utrci na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske zauzeo 14. mjesto dok se na Prvenstvu Hrvatske plasirao na 10. mjesto.
Manuel Herak je u jutarnjim kvalifikacijama izborio A finale I u poslije podnevnom finalu se I na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske I na Prvenstvu Hrvatske plasirao na 8. mjesto.
Valja napomenuti da su se na navedenom natjecanju isplivavale norme za plasman na Svjetsko prvenstvo sto potvrđuje iznimno jaku konkurenciju. Također treba naglasiti da su plivači našeg kluba postigli odlične rezultate sa samo tri tjedna rada u optimalnim uvjetima na Gradskom bazenu Delfin.

Rezultati finala:http://www.croswimspace.org/Sadrzaj/Rezultati/20190621PH-1F.pdf

http://www.croswimspace.org/Sadrzaj/Rezultati/20190621PH-2F.pdf

http://www.croswimspace.org/Sadrzaj/Rezultati/20190621PH-3F.pdf

Pročitano 604 puta