Ponedjeljak, 15 Veljača 2016 14:38

Centrometal - Rovinj 3:1

Napisao

Domaćini, koji su ugodno iznenađenje ovogodišnje sezone, nisu dopustili odbojkašima Rovinja da osvoje više od seta u posljednjem susretu prvog dijela sezone koji je trajao 90 minuta. Igrači Rovinja koji sada igraju doigravanje za opstanak
u prvoj jakosnoj skupini na ovom gostovanju uspjeli zasluženo domaćinu uzeti jedan set i malo je nedostajalo da učine i nešto više.

Susret su bolje otvorili igrači Centrometala koji su poveli 9:5 i 20:13 iskoristivši slabiji ulazak u susret igrača
trenera Klaudija Poropata. Ipak, mlada rovinjska momčad svoje pravo lice pokazala je u drugom setu kad je iskusni Matej Čičković protiv svojeg bivšeg kluba krenuo odlučnije u napadu i time pridonio da Rovinjci povedu 12:5, nakon čega su u potpunosti slomili otpor domaćina kojem su dozvolili da uknjiži samo 14 poena. Kad su vidjeli da se rovinjski odbojkaši ne šale, igrači Centrometala su pojačali ritam i poveli 9:3, ali su Rovinjci smogli snage da se približe na dva poena razlike, 16:14 i u finišu dođu na poen razlike, 24:23. No, dalje nije išlo. U četvrtom setu još jednom domaćin bolje otvaraju i vode 10:2. Rovinjci uzvraćaju i poravnavaju na 14:14, ali je potom iskustvo učinilo svoje i Rovinjci se sad okreću borbi za ostanak u gornjem domu Prve A lige kroz igranje u 2. skupini.

NEDELIŠĆE - Susret 14. kola Prve A lige odbojkaša:
Centrometal - Rovinj 3:1 (25:17, 14:25, 25:23, 25:21). Dvorana
NCG Atom. Gledatelja: 80. Suci: Tin Vedriš, Iskra
Zidarić (oboje Zagreb). CENTROMETAL: Čičković, Marciliš, Puđa, Kurteš, Gotal,
Vuk (L), Ščerbakov, Palikaš, Posavec (L), Prović, Prlić, Kopačević,
Novak. ROVINJ: Ivetić, Ličina, Sponza, Preden, Vincek, Trani, A.
Poropat, Ilić, Hrelja, Janko, V. Poropat, M. Čičković.

Pročitano 829 puta