Ispiši ovu stranicu
Utorak, 27 Lipanj 2017 13:17

DVA B FINALA NA OTVORENOM PRVENSTVU HRVATSKE I SLOVENIJE

Napisao

Protekloga vikenda su dva naša plivača Luka Triska <https://www.facebook.com/luka.triska?fref=mentions> i Matija Mužina <https://www.facebook.com/matija.muzina?fref=mentions> nastupili na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske i Slovenije. Na prvenstvu su nastupili plivači iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Mađarske i Italije koji su pokušavali isplivati norme za pravo nastupa na Svjetskom Prvenstvu (Budimpešta, 23.-30.7.2017.)
Oba plivača ostvarila su pravo nastupa na navedenom natjecanju isplivavši vrlo zahtjevne limite kroz svoje nastupe na utrkama u velikim (50-metarskim) bazenima u 2017. godini.
Osim činjenice da su se veći dio godine (od siječnja do lipnja) pripremali u 17-metarskom bazenu dečki su se borili u konkurenciji seniora a pripadaju kategorijama juniora i mlađih juniora.
Junior, Luka Triska <https://www.facebook.com/luka.triska?fref=mentions> nastupio je u disciplini 50 m leđno i plasirao se u B finale, te je i u jutarnjem (kvalifikacije) i u popodnevnom (finale) nastupu isplivao svoje osobne rekorde.
Mlađi junior, Matija Mužina <https://www.facebook.com/matija.muzina?fref=mentions> nastupio je u disciplinama 100 i 200 m prsno. U disciplini 100 m prsno isplivao je odličan rezultat vrlo blizu osobnom rekordu, dok je u disciplini 200 m prsno isplivao osobni rekord i plasirao se u B finale.

Pročitano 594 puta