Regionalno Prvenstvo Regije 2

Napisao: - Datum objave: Ponedjeljak, 01 Srpanj 2019 12:50

!!! Manuel Herak deveterostruki regionalni prvak u 3 discipline, Lana Jeremić trostruka Regionalna prvakinja u disciplini 200 prsno u tri kategorije i Nikka Brajković juniorska regionalna prvakinja u disciplini 50 ledno!!!

Na Regionalnom Prvenstvu Regije 2 HPSa koje se održalo u Rijeci, 29. i 30.6.2019. natjecalo se 20 plivača Plivački Klub Delfin.
Samo četiri tjedna nakon prelaska iz bazena Ortopedske bolnice Dr. Martin Horvat (17 m) na Gradski bazen Delfin (50m) vidljiv je učinak treninga u primjerenim uvjetima treniranja.
Najbolje ostvarenje je imao mlađi junior Manuel Herak koji se devet puta okrunio titulom Regionalnog prvaka u tri discipline (100 I 200 leptir i 400 mješovito) u tri kategorije (mlađi seniori, juniori i mladi juniori). Osim toga Manuel Herak je u disciplinama 200 leđno i 200 mješovito bio srebrni u kategoriji mlađih juniora a brončani u kategoriji juniora i mlađih seniora, kao i u kategoriji mlađih juniora u disciplini 100 slobodno. Manuel Herak je u Rijeci isplivao i tri nova limita u disciplinama 10 0 slobodno, 200 leđno i 400 mješovito kojima ostvaruje nastup na Državnom Prvenstvu Hrvatske u navedeni disciplinama.
Mlađa juniorka Lana Jeremić je u disciplini 200 prsno postala Regionalna prvakinja u tri kategorije (mlađe seniorke, juniorke I mlađe juniorke). 
Juniorka Nikka Brajković okitila se titulom Juniorske Regionalne prvakinje u disciplini 50 leđno, dok je u disciplinama 100 i 200 leptir i 200 leđno bila srebrna i u kategoriji juniorki i mlađih seniorki.
Mlađa juniorka Petra Mužina u disciplini 200 leptir osvojila je srebro u kategoriji mlađih juniorki, dok je u istoj disciplini u kategorrijama juniorki i mlađih seniorki osvojila broncu.
Na brončano postolje u Rijeci stale su i kadetkinje Laura Jancčić u disciplini 200 leptir i Dora Đukić u disciplini 200 slobodno.
Laura Jančić je u disciplini 200 prsno isplivala svoj prvi limit kojim je osigurala svoj nastup na Državnom Prvenstvu za kadete. 
Osim u individualnim disciplinama i u štafetnim utrkama plivačice i plivači ostvarili su odličan uspjeh.
U disciplini 4 x 100 mješovito (mix) juniori u sastavu Nikka Brajković, Luka Culi, Manuel Herak i Petra Mužina te kadeti u sastavu Toni Crnković, Dora Đukić, Dino Crnkovic i Laura Jančić bili su srebrni u svojim kategorijama. 
Plivačice Plivački Klub Delfin u sastavu Lana Jeremić, Petra Mužina, Laura Jančić i Dora Đukić bile su dva puta brončane u kategoriji mlađih junorki u disciplinama 4 x 100 mješovito I 4 x 100 slobodno.
I štafeta plivača u sastavu Manuel Herak, Luka Culi, Dino Crnkovic i Toni Crnković bila je brončana u kategoriji mlađih juniora.
Plivači su svoje nastupe potvrdili odličnim rezultatima i osobnim rekordima.

Pročitano 719 puta